Pikantny krem z dyni

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 1 papryczka chili
  • 3-centymetrowy kawałek imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie Zupy krem dyniowej Bonduelle 400g
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • sól i pieprz do smaku


Przygotowanie

1.

DSC_0848

Cebulę, chili, imbir i czosnek drobno siekamy.

2.

DSC_0851

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, chili, imbir i czosnek. Smażymy przez około 5 minut.

3.

DSC_0855

W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy zawartość patelni i oraz mrożonkę zupa dyniowa Bonduelle. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

4.

DSC_0857

Gotujemy przez około 3 minuty. Zupę lekko studzimy, a następnie blendujemy na krem.

5.

DSC_0873

Zupę ponownie podgrzewamy i nalewamy na talerze. Podajemy.

Smacznego!

DSC_0885

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.