Sałatka z rukoli i fasolki szparagowej

Składniki

  • rukola
  • 1 puszka Fasolki szparagowej ciętej Bonduelle
  • ser mozzarella w kulkach mini
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • zioła prowansalskie
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • bagietka, ulubiony chleb lub gotowe grzanki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Fasolkę i kuleczki mozzarelli odsączamy i dodajemy do rukoli.

2.

3

W małej miseczce łączymy oliwę z ziołami prowansalskimi. Sałatkę polewamy sosem.

3.

2

Bagietkę kroimy w niewielką kostkę. Na patelni na chwilę podgrzewamy posiekany czosnek i dodajemy bagietkę. Kiedy grzanki się zrumienią, wrzucamy je do sałatki. Zamiast chleba lub bagietki możemy także użyć gotowych grzanek (np. włoskich crostini).

Smacznego!

5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.