Sałatka z kalafiora i białej fasoli

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_8949

Czosnek i koperek drobno siekamy. Pomidorki kroimy na pół.

2.

DSC_8951

Kalafiora dzielimy na różyczki, gotujemy na parze lub w osolonej wodzie, aż będzie al. dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Studzimy.

3.

DSC_8954

Łączymy oliwę, sok z cytryny, czosnek, koperek. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

4.

DSC_8958_1

W misce umieszczamy kalafiora, pomidorki, odsączoną i opłukaną fasolkę. Zalewamy dressingiem koperkowym, mieszamy.

Smacznego!

DSC_8966

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.