Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej Bonduelle 425 ml
  • 2 awokado
  • 2 cebule dymki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami - Krok 1

Paprykę kroimy w słupki. Pomidorki na połówki.

2.

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami - Kroki 2

Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym maśle.

3.

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami - Krok 3

Do cebuli dodajemy paprykę i pomidorki. Awokado obieramy i kroimy na połówki. Wydrążamy środek łyżką.  Łączymy podsmażone warzywa z kukurydzą i wydrążonym miąższem z awokado. Polewamy oliwą i 1 łyżką soku z cytryny.

4.

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami - Krok 4

Awokado nadziewamy farszem i posypujemy świeżą natką pietruszki.

Smacznego!

Awokado nadziewane kukurydzą i sezonowymi warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.