Babka z fasoli

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Babka z fasoli - Krok 1

Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól.

2.

Babka z fasoli - Krok 2

Fasolę zmiksować z masłem i cukrem na gładką masę.

3.

Babka z fasoli - Krok 3

Dodać po jednym jajku.

4.

Babka z fasoli - Krok 4

Następnie dodać połowę mąki, śmietanę, ekstrakt, resztę mąki.

5.

Babka z fasoli - Krok 5

Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką formy. Piec 40-50 minut w 160°C. Wystudzić. Dodatkowo można oprószyć cukrem pudrem lub polukrować.

Smacznego!

Babka z fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.