Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 7 suszonych moreli
  • 100 g masła orzechowego
  • 5 łyżek mielonych orzeszków ziemnych lub migdałów
  • 3-4 łyżki mleka
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli

Dodatkowo:

  • Czekolada

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym - Krok 1

Cieciorkę osączyć, przełożyć do malaksera. Dodać morele, masło orzechowe, mleko, syrop klonowy. Zmiksować na gładką masę. Wymieszać z pozostałymi składnikami.

2.

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym - Krok 2

Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i lekko docisnąć. Piec 15-18 minut w 180°C.

3.

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym - Krok 3

Przestudzić przez 10 minut, następnie pokroić.

4.

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym - Krok 4

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać batoniki. Odstawić do zastygnięcia.

Smacznego!

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.