Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym - Krok 1

W garnku zagotowujemy wodę. Wrzucamy mrożone brokuły i obgotowujemy je przez 3 minuty. Następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy.

2.

Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym - Krok 2

Brokuły rozdrabniamy za pomocą widelca lub drobno siekamy nożem. Dodajemy starty parmezan, mąkę, jedno rozkłócone jajko i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.

3.

Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym - Krok 3

Na rozgrzaną patelnię z olejem wykładamy po łyżce brokułowej masy i smażymy na złoty kolor z obu stron.

4.

Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym - Krok 4

Usmażone racuszki przekładamy na ręcznik papierowy, by osączyć je z nadmiaru tłuszczu, a na czystej patelni smażymy plastry bekonu i jajka sadzone – po jednym na porcję.

Smacznego!

Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.