Brownie fasolowe

Składniki

  • 1 puszka Fasoli Gotowane Na Parze Bonduelle
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • Banan
  • 100 g płatków owsianych
  • 100 g mąki owsianej lub pszennej
  • 60 g cukru

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Brownie fasolowe - Krok 1

Jajka ubijamy z cukrem na kogel mogel. W rondlu rozpuszczamy czekoladę z masłem, studzimy.

2.

Brownie fasolowe - Krok 2

Fasolę miksujemy z bananem na gładki mus.

3.

Brownie fasolowe - Krok 3

Do masy jajecznej dodajemy topioną czekoladę, pastę fasolową, płatki owsiane i mąkę, mieszamy.

4.

Brownie fasolowe - Krok 4

Formę keksówkę (10x24cm) wykładamy pergaminem, przekładamy do środka ciasto, wierzch wyrównujemy.

5.

Brownie fasolowe - Krok 5

Brownie pieczemy 20 minut w 180 stopniach, przed podaniem studzimy.

Smacznego!

Brownie fasolowe - Krok 6

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.