Brownie z czerwonej fasoli z malinami

Składniki

  • 2 puszki Czerwonej fasoli Gotowane Na Parze Bonduelle 425ml
  • 150 g masła
  • 4 jajka
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 6 łyżek kakao
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g groszków czekoladowych (lub posiekana drobno czekolada)
  • 100 g malin (mogą być mrożone)
  • szczypta soli

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

dsc00314

Do blendera wrzucamy fasolę, żółtka, jogurt naturalny, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy na gładką masę.

2.

dsc00336

Miękkie masło ucieramy z cukrem, mieszamy za pomocą miksera z masą z blendera.

3.

dsc00360

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do ciasta.


4.

W misce ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mieszamy delikatnie do ciasta.

5.

dsc00380

Przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20×20, na wierzchu układamy maliny, posypujemy groszkami czekoladowymi. Pieczemy w temperaturze 180 ºC ok. 35-40 minut.

Smacznego!

dsc00425

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.