Burgery z czerwoną fasolą

Wszyscy kiedyś jedliśmy danie z restauracji fast – food. Burgery są najbardziej powszechnym serwowanym tam posiłkiem. Jednak nic nie zastąpi smaku wołowiny przyrządzonej domowym sposobem. Czerwona fasola oraz cebula doda temu daniu wartości odżywczych i smakowych. Taki burger będzie potrawą, którą chętnie skosztują dzieci, a rodzice będą pewni, że jest zdrowa i nie zaszkodzi ich pociechom.

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli Kidney Bonduelle
  • 0,5 kilograma mielonej wołowiny
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka kminku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 2 bułeczki pszenne
  • dowolna sałata
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona papryka

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Cebulę zeszklić na maśle.


2.

Dodać fasolę, czosnek i przyprawy. Smażyć około 10 minut.


3.

Kiedy fasola ostygnie zblendować na masę i dodać do wołowiny.


4.

Uformować kotlety wielkości bułeczek i smażyć, bądź grillować aż do momentu kiedy mięso będzie gotowe.


5.

Podawa? przek?adaj?c bu?ki warzywami i mi?sem.

Smacznego!

BurgeryZczerwoneFasoli2

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.