Burgery z kotletem z czerwonej fasoli

Przygotowujesz kolację? Organizujesz przyjęcie? Robisz rodzinny obiad? Przepis na burgery z czerwonej fasoli świetnie się sprawdzi niezależnie od okazji. Idealne danie dla wegetarian i wegan, ale także dla tych, którzy uwielbiają chrupkość fasoli i chcą spróbować czegoś nowego.

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Czerwoną fasolę rozgniatamy na drobniejsze części, dodajemy do niej jajko oraz łyżkę mąki kukurydzianej. Mieszamy aż powstanie gładka masa.


2.

Następnie formujemy płaskie placki przypominające kotlety mielone i smażymy na niewielkiej ilości oleju.


3.

Kiedy staną się rumiane z jednej i drugiej strony przekładamy do bułeczek, dodajemy bazylię, krążki cebuli i pomidora.


4.

Całość możemy zapiec około 5 minut w piekarniku, aby burgery podać na ciepło.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.