Carpaccio z buraka z czerwoną fasolą

Carpaccio z buraka to zdrowe, świeże i nowoczesne danie dla tych, którzy cenią sobie nie tylko wartość odżywczą dania, ale i jego nienaganny wygląd.  Dodatek chrupiącej czerwonej fasoli i pysznych orzechów nerkowca wniesie z pozoru proste danie na nowe wyżyny smaku. Pyszny lunch może być gotowy już w 15 minut.

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Obrane buraczki kroimy w jak najcieńsze plasterki i układamy na talerzu między liśćmi rukoli.


2.

Kropimy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.


3.

Na koniec posypujemy orzechami z nerkowca i czerwoną fasolą oraz doprawiamy grubo-mielonym czarnym pieprzem i solą.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.