Chili con carne na pieczonym ziemniaku

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni.

2.

Ziemniaki myjemy za pomocą ostrej szmatki, polewamy dwiema łyżkami oliwy i zawijamy w folię aluminiową. Wsadzamy do piekarnika na 1 godzinę.

3.

Obieramy cebulę ze skórki i drobno szatkujemy.

4.

W dużym garnku rozgrzewamy dwie łyżki oliwy i dodajemy poszatkowaną cebulę. Smażymy aż się zeszkli.

5.

Dodajemy mięso. Smażymy przez kilka minut, aż mięso przestanie być surowe, solimy mięso połową łyżeczki soli i dodajemy sos sojowy, mieloną słodką paprykę i mielony kumin. Mięso zalewamy Bonduelle Chili sin carne i dobrze mieszamy. Podgrzewamy jeszcze kilka minut.


6.

Ziemniaki wyjmujemy z piekarnika i z folii, układamy na talerzach i rozgniatamy za pomocą widelca. Solimy.

7.

Polewamy ziemniaki chili con carne.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.