Chlebek z cieciorką i sezamem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Ciepłą wodę mieszamy ze świeżymi drożdżami, oliwą, cukrem i solą.


2.

Kiedy drożdże zaczną pracować, dodajemy jeszcze mąkę i dokładnie zagniatamy ciasto, aż stanie się sprężyste i klejące. 


3.

Z ciasta formujemy kulę i odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny.


4.

Po tym czasie formujemy okrągły chlebek, w który wbijamy ziarna cieciorki. Całość posypujemy sezamem i pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.