Chlebek z fasolką szparagową

Składniki

 

 

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Drożdże mieszamy z 3/4 szklanki ciepłej wody, oliwą, cukrem oraz solą.


2.

Kiedy drożdże zaczną pracować, dodajemy 2 szklanki mąki i dokładnie zagniatamy ciasto. Powinno być sprężyste i klejące.


3.

Z ciasta formujemy kulę i odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny.


4.

Po tym czasie formujemy podłużny chlebek i nacinamy tak, aby w miejsce nacięć poukładać fasolkę szparagową.


5.

Pieczemy w 220 stopniach przez 20 minut.

Smacznego!

IMG_7958

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.