Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili

Składniki

  • 2 puszki Czerwonej fasoli Bonduelle 425 ml
  • 6 dużych jajek
  • 200 g miękkiego masła
  • 175 g cukru trzcinowego
  • 75 g ciemnego kakao
  • 75 g kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady
  • 2 łyżki (30 ml) mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ – 1 papryczka chili lub ½ łyżeczki mielonej papryki chili

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili - Krok 1

Fasolę przelać na sitku zimną wodą, odsączyć. Następnie zmiksować w malakserze z 1-2 jajkami na bardzo gładką masę.

2.

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili - Krok 2

Masło utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodać, po jednym, pozostałe jajka. Na koniec wmieszać kakao.

3.

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili - Krok 3

Fasolę połączyć z masą kakaowo-maślaną. Proszek do pieczenia wymieszać z mlekiem. Od razu dodać  do ciasta, wymieszać.

4.

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili - Krok 4

Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 20×30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać, posypać czekoladą. Piec około 25 minut w 160°C (z termoobiegiem). 

5.

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili - Krok 5

Przed krojeniem wystudzić.

Smacznego!

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.