Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 10 suszonych śliwek
  • 2 jajka
  • 1 tabliczka (100 g) czekolady
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki powideł śliwkowych
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Ciasto czekoladowe ze śliwkami - Krok 1

Fasolę, powidła i jajka miksujemy w malakserze na gładką masę.

2.

Ciasto czekoladowe ze śliwkami - Krok 2

W garnku podgrzewamy olej kokosowy z cukrem. Dodajemy do masy fasolowej i miksujemy.

3.

Ciasto czekoladowe ze śliwkami - Krok 3

W misce łączymy mąkę, kakao i sodę. Dodajemy do masy fasolowej i delikatnie mieszamy.

4.

Ciasto czekoladowe ze śliwkami - Krok 4

Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. W ciasto wciskamy suszone śliwki. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180°C.

5.

Ciasto czekoladowe ze śliwkami - Krok 5

Wystudzone ciasto polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.

Smacznego!

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Iwona Zeidler
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.