Ciasto z fasoli cannellini

Składniki

Dodatkowo:

  • 250 g malin
  • 200 g śmietanki 30% lub 36%
  • Cukier puder do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Ciasto z fasoli cannellini - Krok 1

W dużej misce wymieszać migdały, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Odstawić na bok.

2.

Ciasto z fasoli cannellini - Krok 2

Fasolę przełożyć do malaksera. Zmiksować z cukrem i ekstraktem waniliowym, dodając po jednym jajku.

3.

Ciasto z fasoli cannellini - Krok 3

Do masy dodać roztopione masło, wymieszać.

4.

Ciasto z fasoli cannellini - Krok 4

Sypkie składniki połączyć z płynnymi, wymieszać.

5.

Ciasto z fasoli cannellini - Krok 5

Ciasto przełożyć do formy o średnicy 20-22cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30-40 min. w 180°C.

6.

Ciasto z fasoli cannellini - Krok 6

Gdy ciasto wystygnie, ubić śmietanę. Dodać do smaku cukier puder, wymieszać. Ubitą śmietanę rozłożyć na cieście, posypać malinami.

Smacznego!

Ciasto z fasoli cannellini

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.