Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą zapiekane na leczo pieczarkowym

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą zapiekane na leczo pieczarkowym - Krok 1

Cebulkę kroimy z kostkę i szklimy na niewielkiej ilości oliwy. Dodajemy lekko rozmrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy krótko. Na koniec doprawiamy do smaku solą i obficie pieprzem.

2.

Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą zapiekane na leczo pieczarkowym - Krok 2

Do podsmażonego szpinaku dodajemy ricottę i mieszamy. W osobnym garnku podgrzewamy leczo pieczarkowe.

3.

Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą zapiekane na leczo pieczarkowym - Krok 3

Przygotowanym farszem nadziewamy ugotowany al dente makaron i układamy w naczyniu żaroodpornym wypełnionym do połowy ciepłym leczo.

4.

Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą zapiekane na leczo pieczarkowym - Krok 4

Całość posypujemy startym parmezanem i zapiekamy 10-15 minut pod grillem.

Smacznego!

Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą zapiekane na leczo pieczarkowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.