Cukinia faszerowana groszkiem i pieczarkami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

2

Cukinie kroimy wzdłuż na dwie części. Małą łyżeczką wydrążamy środek cukinii z pestkami. Każdą cukinię skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 st C.


2.

W międzyczasie gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączamy groszek.

3.

3

Pieczarki drobno kroimy, podsmażamy na oliwie. Przyprawiamy solą i pieprzem. Koperek siekamy.

4.

4

Łączymy ze sobą ugotowany ryż, pół puszki groszku, pieczarki i koperek.

5.

5

Faszerujemy podpieczone cukinie i wstawiamy do piekarnika na kolejne 20 minut. Cukinie podajemy z cienkimi plastrami sera, posypane koperkiem.

Smacznego!

8

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.