Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami - Krok 1

Ugotować kaszę jaglaną wg przepisu na opakowaniu.

2.

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami - Krok 2

Cukinie przekroić wzdłuż na pół. Małą łyżeczką wydrążyć środek z pestkami. Każdą połówkę cukinii skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem. Wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.

3.

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami - Krok 3

Osączyć na sicie zawartość puszki z mieszanką meksykańską. Posiekać natkę pietruszki i wydrążony miąższ.

4.

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami - Krok 4

Wymieszać ugotowaną kaszę jaglaną z mieszanką meksykańską, posiekaną natką pietruszki, miąższem z cukinii i startym serem. Doprawić solą i pieprzem.

5.

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami - Krok 5

Przygotowanym farszem napełnić podpieczone cukinie. Wstawić ponownie do piekarnika na kolejne 20 minut.

Smacznego!

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.