Cykoria w szynce parmeńskiej z pieczarkami

Składniki

 

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Cebulę siekamy i szklimy na maśle.


2.

Dodajemy odsączone z zalewy pieczarki i dusimy około 10 minut na małym ogniu. Następnie dodajemy śmietanę.


3.

Cykorie nacieramy niewielką ilością soli, obwijamy plastrami szynki parmeńskiej i układamy w żaroodpornym naczyniu.


4.

Całość zalewamy sosem pieczarkowym i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Zapiekamy około 30 minut. Opcjonalnie możemy posypać startym żółtym serem.


5.

Przed podaniem posypujemy świeżym szczypiorek.

Smacznego!

CykoriaWszynceParmeńskiej1,1

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.