Czekoladowe muffiny z czerwonej fasoli

Składniki

  • 2 puszki Czerwonej fasoli „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 duże dojrzałe banany (lub 3 mniejsze)
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 jajko
  • ½ szklanki płatków owsianych
  • ½ szklanki miodu
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Papilotki do babeczek lub łyżka oliwy

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Czekoladowe muffiny z czerwonej fasoli - Krok 1

Banany rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem.

2.

Czekoladowe muffiny z czerwonej fasoli - Krok 2

Płatki owsiane mielimy drobno. Jedną tabliczkę czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej.

3.

Czekoladowe muffiny z czerwonej fasoli - Krok 3

W misce umieszczamy wszystkie składniki: rozgniecione banany, osączoną i przepłukaną fasolę, płatki, miód, roztopioną czekoladę, jajka, półtorej łyżeczki cynamonu oraz proszek do pieczenia.

4.

Czekoladowe muffiny z czerwonej fasoli - Krok 4

Dokładnie blendujemy masę na muffiny. Formę wykładamy papilotkami lub natłuszczamy olejem. Nakładamy masę. Pieczemy przez 25 minut w 180ºC.

5.

Czekoladowe muffiny z czerwonej fasoli - Krok 5

Wyciągamy muffiny z formy. Roztapiamy drugą tabliczkę czekolady i polewamy babeczki. Podajemy posypane resztą cynamonu.

Smacznego!

Czekoladowe muffiny z czerwonej fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.