Czerwona cebula faszerowana kukurydzą i oliwkami

Składniki

 

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Cebule dokładnie wydrążamy tak, aby nie uszkodzić pierwszych skórek.


2.

Kaszę gotujemy, aż odparuje cała woda. Kaszę gotujemy w proporcji 1 szklanka kaszy na 2 i 1/4 szklanki wody.


3.

Kaszę doprawiamy solą i pieprzem, po czym łączymy z kukurydzą, pokrojonymi oliwkami i miodem tak, aby całość była dość słodka.


4.

Gotowy farsz przekładamy do wydrążonych cebul i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 30 minut, aż cebule staną się miękkie i chrupiące.

Smacznego!

IMG_8151

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.