Dip z czerwonej fasoli

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli Gotowane Na parze Bonduelle
  • 1 duży lub 2 średniej wielkości ząbki czosnku
  • 6 suszonych pomidorów marynowanych w oliwie
  • 1/3 łyżeczki cayenne (lub więcej do smaku)
  • sól do smaku
  • sok z 1/2 cytryny

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_8298

Czosnek drobno siekamy. Suszone pomidory odsączamy z zalewy i drobno kroimy.

2.

DSC_8310

W naczyniu do miksowania umieszczamy fasolę, czosnek, suszone pomidory, cayenne, szczyptę soli i sok z połowy cytryny. Dodajemy 2 łyżki wody. Masę miksujemy na gładko przy pomocy ręcznego blendera, dolewając więcej wody do otrzymania preferowanej konsystencji.

3.

DSC_8335

Dip przekładamy do miseczki. jego wierzch kropimy oliwą. Podajemy z ulubionymi dodatkami, pieczywem lub warzywami.

Smacznego!

DSC_8327

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.