Dorsz pieczony z pomidorami i białą fasolą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Dorsz pieczony z pomidorami i białą fasolą - Krok 1

Cebulę posiekać, pomidory sparzyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dodać łyżkę oleju, przeciśnięty przez praskę czosnek i listki z dwóch gałązek tymianku. Zapiekać w piekarniku w temp. 200°C przez 20 minut.

2.

Dorsz pieczony z pomidorami i białą fasolą - Krok 2

Podpieczone pomidory wymieszać z fasolą. Odstawić na bok.

3.

Dorsz pieczony z pomidorami i białą fasolą - Krok 3

Filety opłukać, dokładnie osuszyć. Skropić olejem, sokiem z cytryny, doprawić solą,i pieprzem i pozostałym tymiankiem.

4.

Dorsz pieczony z pomidorami i białą fasolą - Krok 4

Rybę ułożyć na pomidorach z fasolą. Po łyżce mieszanki nałożyć na każdy filet. Piec kolejne 10-12 minut. Podawać z bagietką.

Smacznego!

Dorsz pieczony z pomidorami i białą fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.