Dorsz z warzywami z patelni

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Dorsz z warzywami z patelni - Krok 4

Rybę czyścimy z ości. Kropimy ją sokiem z cytryny, doprawimy solą, za’atarem. Na wierzchu kładziemy kilka listków melisy. Odstawiamy rybę na około 30-60 minut do zamarynowania.

2.

Dorsz z warzywami z patelni - Krok 1

Cebulę i czosnek drobno siekamy.

3.

Dorsz z warzywami z patelni - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy przez 3-4 minuty.

4.

Dorsz z warzywami z patelni - Krok 3

Dokładamy zawartość opakowania Italian Mix „Już przygotowane na parze” Bonduelle, przykrywamy pokrywką i smażymy przez około 7-8 minut. Kolejno doprawiamy warzywa do smaku solą oraz 2 łyżeczkami za’ataru.

5.

Dorsz z warzywami z patelni - Krok 5

Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez około 12-15 minut.

6.

Dorsz z warzywami z patelni - Krok 6

Warzywa podgrzewamy i nakładamy na talerz. Podajemy je z pieczonym dorszem.

Smacznego!

Dorsz z warzywami z patelni - Krok 7

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.