Dyniowa z grzybami

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu dyniowej Bonduelle
  • 20 g suszonych borowików
  • 4 kromki pieczywa
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 korzeń pietruszki
  • ½ pora
  • ½ cebuli
  • ¼ selera
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Dyniowa z grzybami - Krok 1

Obieramy marchewki, pietruszkę, seler, ząbki czosnku i wkładamy do garnka. Połowę cebuli opalamy nad ogniem i dokładamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy ok. 1½ godziny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2.

Dyniowa z grzybami - Krok 2

Z wywaru wyciągamy warzywa i przyprawy, a następnie wrzucamy suszone grzyby i gotujemy przez ok. 15 minut.

3.

Dyniowa z grzybami - Krok 3

Wyjmujemy z bulionu borowiki. Dodajemy zupę dyniową, gotujemy przez kolejne 3 minuty, a następnie blendujemy zupę na krem.

4.

Dyniowa z grzybami - Krok 4

Pieczywo kroimy w kostkę, skrapiamy oliwą i wsadzamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

5.

Dyniowa z grzybami - Krok 5

Zupę podajemy z drobno posiekanymi grzybami i grzankami.

Smacznego!

Dyniowa z grzybami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.