Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym - Krok 1

Obrać czosnek i drobno posiekać.

2.

Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym - Krok 2

Rozgrzać na patelni jedną łyżkę masła. Wrzucić posiekany czosnek i krótko przesmażyć. Dodać fasolkę szparagową (bez wcześniejszego rozmrażania) i smażyć 3 minuty.

3.

Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym - Krok 3

W tym samym czasie na drugiej patelni rozgrzać pozostałe masło. Wbić jajka. Zmniejszyć płomień i smażyć do momentu, aż białko się zetnie. Nabrać łyżką masło ze smażenia jajek i polać żółtka. Czynność powtórzyć. Żółtko powinno lekko zgęstnieć.

4.

Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym - Krok 4

Przygotować dwa talerze. Rozłożyć na nich fasolkę, a na nią delikatnie przełożyć jajka. Posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.