Fasolka szparagowa z kurkami i jajkiem w koszulce

Składniki

Fasolka:

Jajko:

  • 400 ml wody
  • Jajko
  • Łyżeczka octu winnego
  • ½ łyżeczki soli

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy poszatkowany drobno czosnek, piórka cebuli i posiekany rozmaryn. Po 2 minutach dorzucamy oczyszczone kurki, zwiększamy płomień i smażymy 3 minuty.

2.

Następnie wrzucamy fasolkę szparagową, całość smażymy przez 5 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

3.

W czasie gdy podsmażamy fasolkę, w rondelku podgrzewamy wodę z octem i solą.

4.

Mieszamy łyżką w wodzie robiąc wirek i wbijamy jajko. Gotujemy 3,5 minuty, następnie odsączamy z wody. Ciepłą fasolkę serwujemy na talerzu z jajkiem w koszulce na środku.

Smacznego!

Fasolka szparagowa z kurkami i jajkiem w koszulce

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.