Fasolka w ostrym sosie pomidorowym na polencie

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Fasolka w ostrym sosie pomidorowym na polencie - Krok 1

Zaczynamy od polenty. Zagotowujemy mleko, a gdy zacznie wrzeć, dodajemy kaszkę kukurydzianą i zmniejszamy ogień. Cały czas mieszamy przez około 3 minuty, aż zgęstnieje. Dodajemy suszony tymianek, mieszamy i odstawiamy.

2.

Fasolka w ostrym sosie pomidorowym na polencie - Krok 2

W garnku rozgrzewamy przecier pomidorowy. Dodajemy ocet balsamiczny, cukier, cynamon, oregano. Solimy i pieprzymy. Sprawdzamy smak i w razie czego dodajemy jeszcze niezbędnych składników. Dodajemy fasolkę do sosu, mieszamy i podgrzewamy.


3.

Polentę układamy na dwóch talerzach. Robimy wgłębienia w środku. We wgłębieniach umieszczamy fasolkę.

Smacznego!

Fasolka w ostrym sosie pomidorowym na polencie

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.