Fasolka z indykiem i pieczonymi ziemniakami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

D2

Pierś z indyka kroimy w paski i podsmażamy na oliwie, doprawiamy solą i pierzem. Kiedy mięso się zrumieni dodajemy amerykańską fasolkę Barbecue. Dusimy przez 15 min.

2.

D3

Nieobrane ziemniaki dokładnie myjemy. Kroimy na ćwiartki. Wrzucamy do wrzątku na 3 min i od razu wyjmujemy do miski.


3.

Dodajemy pomidorki cherry. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy rozmarynem. Pieczemy w 200 st. C przez ok. 20 min.

4.

D5

Na talerz wykładamy porcję fasoli z indykiem, kilka ćwiartek ziemniaków i pomidorków.

Smacznego!

D4

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.