Fasolowa z Debreczyna

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Fasolowa z Debreczyna - Krok 1

Obrać marchewkę i ziemniaki. Marchewkę i por pokroić w plasterki, a ziemniaki w kostkę. Wlać do garnka bulion. Dodać liście laurowe, suszony tymianek i pokrojone warzywa. Gotować przez 15 minut na małym ogniu.

2.

Fasolowa z Debreczyna - Krok 2

Pokroić boczek w paseczki, a cebulę w kostkę. Usunąć z papryki gniazdo nasienne i pokroić ją w paseczki. Podsmażyć na patelni boczek, a gdy wytopi się z niego tłuszcz, dodać cebulę i paprykę. Smażyć przez kilka minut, aż cebula się zeszkli, a papryka lekko zmięknie. Dodać do wywaru.

3.

Fasolowa z Debreczyna - Krok 3

Wyjąć z puszek fasolę i przepłukać na sicie zimną wodą. Połowę dodać do wywaru w całości, a drugą połowę rozgniecioną widelcem. Gotować 10 minut.

4.

Fasolowa z Debreczyna - Krok 4

Kromki chleba skropić oliwą i podsmażyć na patelni. Podać z zupą.

Smacznego!

Fasolowa z Debreczyna

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.