Faszerowane pieczarki portobello z zielonym groszkiem

Składniki

  • 1/2 opakowania mrożonego Groszku Zielonego Bonduelle
  • 4 pieczarki portobello
  • 2 garści świeżych liści szpinaku baby
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g sera ricotta
  • 30 g parmezanu
  • 1 łyżka oleju
  • Kilka listków mięty
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Faszerowane pieczarki portobello z zielonym groszkiem - Krok 1

Groszek gotujemy według przepisu na opakowaniu. Przelewamy zimną wodą. Szpinak myjemy i podsmażamy na oleju. Do szpinaku dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku. Szpinak siekamy. Ricottę mieszamy z posiekaną miętą, startym parmezanem oraz solą i pieprzem.

2.

Faszerowane pieczarki portobello z zielonym groszkiem - Krok 2

Łączymy groszek, szpinak oraz ricottę z dodatkami.

3.

Faszerowane pieczarki portobello z zielonym groszkiem - Krok 3

Pieczarki portobello myjemy i obieramy. Odrywamy nóżki, a łyżeczką pozbywamy się czarnych blaszek. Faszerujemy grzyby. Pieczemy przez 30 minut w 180ºC.

Smacznego!

Faszerowane pieczarki portobello z zielonym groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.