Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego - Krok 1

Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki.

2.

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego - Krok 2

Mieszamy jajko, mąkę, mleko, 1 łyżkę soku z cytryny oraz sól i pieprz. Powinniśmy otrzymać gęste ciasto naleśnikowe. W razie potrzeby można dodać więcej mąki.

3.

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego - Krok 3

Gotujemy groszek według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Miksujemy, dodając pozostałą łyżkę soku z cytryny oraz śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.

4.

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego - Krok 4

Rozgrzewamy olej na głębokiej patelni. Smażymy frytki, aż będą złociste i miękkie w środku. Układamy na ręczniku papierowym, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

5.

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego - Krok 5

Rybę obtaczamy w cieście naleśnikowym. Smażymy na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony. Podajemy rybę razem z frytkami i purée z groszku zielonego.

Smacznego!

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.