Francuskie paszteciki z wędzonym łososiem i szpinakiem

Składniki

  • 250 g mrożonego Szpinaku 1000 listków Bonduelle
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 375 g
  • 1 jajko do posmarowania
  • 100 g wędzonego łososia
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka serka mascarpone
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Czarnuszka do posypania
  • Pieprz
  • Sól

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Francuskie paszteciki z wędzonym łososiem i szpinakiem - Krok 1

Obrać czosnek i drobno posiekać. Pokroić wędzonego łososia.

2.

Francuskie paszteciki z wędzonym łososiem i szpinakiem - Krok 2

Rozgrzać na patelni oliwę. Dodać szpinak i sok z cytryny. Zmniejszyć płomień i smażyć około 10 minut, aż szpinak się rozmrozi. Dodać czosnek i krótko przesmażyć. Na końcu dodać serek mascarpone i wędzonego łososia. Wymieszać.

3.

Francuskie paszteciki z wędzonym łososiem i szpinakiem - Krok 3

Ciasto francuskie pokroić na prostokąty o wymiarach 10 cmx6 cm. Na każdym umieścić na środku porcję farszu. Krótsze brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem i zwinąć w roladki. Czubkiem noża zrobić na górze trzy nacięcia. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką.

4.

Francuskie paszteciki z wędzonym łososiem i szpinakiem - Krok 4

Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 200°C. Podawać lekko ciepłe.

Smacznego!

Francuskie paszteciki z wędzonym łososiem i szpinakiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.