Frittata z groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Nagrzewamy piekarnik do 180°C.


2.

Drobno kroimy szalotki i wrzucamy je do miski. Dodajemy odsączony groszek.


3.

Na tarce, na dużych oczkach, ścieramy cukinię i dodajemy do miski.


4.

Szynkę kroimy na cienkie paski, a fetę w drobną kostkę i dodajemy do miski.


5.

Do osobnej miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem. Dodajemy je do miski z resztą składników.


6.

Całość wlewamy do żaroodpornego naczynia, najlepiej okrągłego o szerokości ok.15 cm. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut albo aż jajko się zetnie.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Groszek
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.