Frittata z marynowanymi pieczarkami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Frittata z marynowanymi pieczarkami - Krok 1

Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Szczypior drobno siekamy.

2.

Frittata z marynowanymi pieczarkami - Krok 2

Groszek umieszczamy w miseczce, zalewamy wrzątkiem, odcedzamy po 3 minutach.

3.

Frittata z marynowanymi pieczarkami - Krok 3

Jajka rozkłócamy, doprawiamy solą.

4.

Frittata z marynowanymi pieczarkami - Krok 4

Na patelni o średnicy 20 cm rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy przez 3-4 minuty.

5.

Frittata z marynowanymi pieczarkami - Krok 5

Dodajemy pieczarki, łososia, groszek, szczypiorek. Wlewamy masę jajeczną. Smażymy przez 2 minuty, kolejno przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy dalej na małym ogniu do ścięcia frittaty. Podajemy na ciepło z dodatkiem pieczywa.

Smacznego!

Frittata z marynowanymi pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.