Frittata

Nazwa tego dania jest mało znana, jednak to nic innego jak rodzaj pysznego jajecznego omletu. Potrawa świetnie się nadaje na śniadania oraz lunche, bogata w witaminy doda wiele energii na nadchodzący dzień. Nie wspominając o jej świetnym smaku.

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

W naczyniu roztrzepujemy jajka ze szczyptą soli i pieprzu.


2.

Paprykę kroimy na małą kosteczkę.


3.

Na małej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek lub masła. Dodajemy kukurydzę i chwilę podsmażamy.


4.

Dodajemy paprykę i znowu chwilę podsmażamy.


5.

Zalewamy podsmażone warzywa roztrzepanymi jajkami. Przykrywamy patelnię pokrywką i czekamy aż jajka na wierzchu całkowicie się zetną.


6.

Gotową frittatę posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

frittata5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.