Galaretka z groszkiem i kukurydzą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Galaretka z groszkiem i kukurydzą - Krok 1

Marchewki, pietruszkę, seler obieramy i wrzucamy do garnka. Płuczemy por i również wrzucamy do garnka. Dodajemy przypaloną cebulę. Zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie, lubczyk, liście laurowe, goździki. Gotujemy wywar warzywny przez ok. 1 godzinę.

2.

Galaretka z groszkiem i kukurydzą - Krok 2

Odcedzamy wywar i dodajemy do niego żelatynę. Dokładnie mieszamy.

3.

Galaretka z groszkiem i kukurydzą - Krok 3

Do naczynek wkładamy groszek, kukurydzę oraz pokrojoną marchewkę, a następnie zalewamy bulionem z żelatyną i pozostawiamy do przestygnięcia. Wstawiamy do lodówki do czasu, aż galaretka stężeje.

4.

Galaretka z groszkiem i kukurydzą - Krok 4

Podajemy z plasterkiem cytryny.

Smacznego!

Galaretka z groszkiem i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.