Galaretki warzywne

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Galaretki warzywne - Krok 1

Marchewkę i groszek odcedzić z zalewy. Brokuły włożyć do wrzątku, gotować 3 minuty, odcedzić. Następnie przelać zimną wodą i podzielić na różyczki.

2.

Galaretki warzywne - Krok 2

Jajka włożyć do wrzącej, osolonej wody. Gotować na małym ogniu przez 4-5 minut. Zalać zimną wodą, obrać ze skorupek. Przekroić na połówki.

3.

Galaretki warzywne - Krok 3

Zagotować bulion, rozpuścić w nim żelatynę.

4.

Galaretki warzywne - Krok 4

Do niewielkich miseczek lub słoiczków wkładać na przemian warzywa i jaja. Zalać przestudzonym bulionem. Odstawić do zastygnięcia.

Smacznego!

Galaretki warzywne

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.