Gazpacho z kukurydzą i grzankami

Składniki

  • 3 pomidory
  • Pół czerwonej papryki
  • Pół cebuli
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 puszka Kukurydzy Bio Bonduelle
  • 2 kromki razowego chleba
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól, pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Gazpacho z kukurydzą i grzankami - Krok 1

Kroimy pomidory, paprykę, ogórki i obraną ze skórki cebulę na mniejsze kawałki. Wrzucamy do blendera razem z ząbkiem czosnku i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Schładzamy w lodówce około 45 minut.

2.

Gazpacho z kukurydzą i grzankami - Krok 2

Przed końcem czasu chłodzenia kroimy kromki chleba w małą kostkę. Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy grzanki aż zbrązowieją.

3.

Gazpacho z kukurydzą i grzankami - Krok 3

Nalewamy gazpacho do miseczek, a na wierzchu układamy po łyżce kukurydzy i grzanek.

Smacznego!

Gazpacho z kukurydzą i grzankami - Krok 4

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.