Glazurowane marchewki

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonki Młoda marchewka Bonduelle
  • 1 łyżka masła
  • Pół cytryny
  • Pół łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżeczka miodu
  • Sól do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

W dużym garnku gotujemy wodę. Wrzucamy mrożoną młodą marchewkę Bonduelle. Gotujemy, aż będzie al dente. Marchewkę odcedzamy i lekko studzimy.


2.

Sezam prażymy na suchej patelni i przesypujemy do miseczki.

3.

Glazurowane marchewki - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy marchewkę. Smażymy przez 2-3 minuty. Wlewamy miód, odrobinę soku z cytryny, dodajemy rozkruszony w palcach rozmaryn. Smażymy, potrząsając zawartością patelni przez kolejne 2 minuty.

4.

Glazurowane marchewki - Krok 4

Marchewkę oprószamy solą, posypujemy sezamem, mieszamy.

5.

Glazurowane marchewki - Krok 5

Glazurowaną marchewkę podajemy jako dodatek do dań obiadowych.

Smacznego!

Glazurowane marchewki - Krok 6

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.