Gofry z cieciorki

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 jajka
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 200-250 g pomidorków koktajlowych
  • 85 ml oleju
  • 4 łyżki mąki
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczki soli

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Gofry z cieciorki - Krok 1

Cieciorkę przełożyć do pojemnika malaksera. Żółtka oddzielić od białek. Białka odłożyć na bok, żółtka dodać do ciecierzycy. Dodać mąkę, proszek, sól, czosnek, połowę natki pietruszki i olej. Wszystko razem zmiksować na gładką masę.

2.

Gofry z cieciorki - Krok 2

Do masy dodać śmietanę, wymieszać. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą z cieciorki.

3.

Gofry z cieciorki - Krok 3

Na rozgrzaną gofrownicę nakładać około 2 łyżek ciasta. Smażyć do uzyskania złotobrązowego koloru, odkładać na kratkę.

4.

Gofry z cieciorki - Krok 4

Pomidorki przekroić na połówki, wymieszać z olejem i pozostałą natką. Podawać z goframi.

Smacznego!

Gofry z cieciorki

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.