Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą - Krok 1

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.

2.

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą - Krok 2

Cukinię pokroić w plasterki jednakowej grubości. Oprószyć solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Skropić jedną łyżeczką oliwy czosnkowej.

3.

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą - Krok 3

Rozgrzać patelnię grillową. Ułożyć plastry cukinii i grillować po 2-3 minuty z każdej strony, aż będą lekko brązowe. Cukinia powinna być miękka i jędrna.

4.

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą - Krok 4

W tym samym czasie na drugiej patelni rozgrzać drugą łyżeczkę oliwy. Dodać pieczarki i usmażyć. Dodać osączoną cieciorkę i jeszcze krótko razem przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem.

5.

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą - Krok 5

Na talerzu rozłożyć plastry grillowanej cukinii. Na środku umieścić przesmażone pieczarki z cieciorką. Posypać natką pietruszki i zaraz podawać.

Smacznego!

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.