Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na Raz (106 ml)
  • 200 g piersi kurczaka
  • pęczek botwinki
  • 2 pszenne tortille
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • 75 g żółtego sera
  • 1 dymka
  • mały pęczek koperku
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 40 ml oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką - Krok 1

Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy połową soku z cytryny. Smarujemy lekko oliwą i smażymy na patelni na złoty kolor.

2.

Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką - Krok 2

Na tę samą patelnię wlewamy oliwę. Dodajemy posiekaną dymką i botwinkę. Podsmażamy aż całość zmięknie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cieciorkę i posiekany koperek. Podgrzewamy chwilę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy.

3.

Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką - Krok 3

Kurczaka kroimy w plasterki.

4.

Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką - Krok 4

Na tortilli układamy po porcji ugotowanego ryż, kurczaka, botwinki z cieciorką i ser.

5.

Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką - Krok 5

Zwijamy ściśle jak jak krokiety i grillujemy na suchej patelni z obu stron.

Smacznego!

Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.