Grzanka czosnkowa z fasolką szparagową, szpinakiem i jajkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Grzanka czosnkowa z fasolką szparagową, szpinakiem i jajkiem - Krok 1

Kromkę pieczywa podpiekamy w opiekaczu. Chrupkie, rumiane pieczywo nacieramy czosnkiem.

2.

Grzanka czosnkowa z fasolką szparagową, szpinakiem i jajkiem - Krok 2

Szpinak doprawiamy solą, pieprzem i delikatnie podsmażamy na oliwie.

3.

Grzanka czosnkowa z fasolką szparagową, szpinakiem i jajkiem - Krok 3

Jajka smażymy na patelni do momentu, aż zetnie się białko i kładziemy na podpieczone pieczywo. Następnie nakładamy podsmażony szpinak, mozzarellę i fasolkę szparagową.

4.

Grzanka czosnkowa z fasolką szparagową, szpinakiem i jajkiem - Krok 4

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 5-8 min., aby całość się zapiekła.

Smacznego!

Grzanka czosnkowa z fasolką szparagową, szpinakiem i jajkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.