Grzanki z hummusem i caprese

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 bagietka
  • 1/2 cytryny
  • 200 g kolorowych pomidorków koktajlowych
  • 125 g mozzarelli w kulkach
  • 70 g pasty sezamowej tahini
  • Kilkanaście listków bazylii
  • Oliwa
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Grzanki z hummusem i caprese - Krok 1

Cieciorkę osączamy na sicie i płuczemy.

2.

Grzanki z hummusem i caprese - Krok 2

Cieciorkę, czosnek, pastę tahini, sok z cytryny i 1 łyżkę oliwy blendujemy na gładką pastę. Dodajemy kilka łyżek zimnej wody, sól do smaku, ponownie blendujemy do otrzymania preferowanej konsystencji hummusu.

3.

Grzanki z hummusem i caprese - Krok 3

Bagietkę kroimy na kromki. Następnie opiekamy je na suchej patelni grillowej po kilka minut z każdej strony, aż będą chrupiące.

4.

Grzanki z hummusem i caprese - Krok 4

Osączoną mozzarellę i umyte pomidorki kroimy na pół.

5.

Grzanki z hummusem i caprese - Krok 5

Opieczone kromki bagietki smarujemy hummusem. Na hummusie układamy po kilka kawałków pomidorów i mozzarelli. Pomidorki i mozzarellę oprószamy solą i pieprzem, kropimy oliwą. Grzanki dekorujemy listkami bazylii. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Smacznego!

Grzanki z hummusem i caprese

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.