Gulasz wołowy 3 fasolki

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Gulasz wołowy 3 fasolki - Krok 1

Obrać cebule, czosnek. Cebule pokroić w grubą kostkę, a czosnek drobno posiekać. Umyć mięso, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki wielkości jednego kęsa.

2.

Gulasz wołowy 3 fasolki - Krok 2

W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę. Obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiano. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć, mieszając, jeszcze 2-3 minuty.

3.

Gulasz wołowy 3 fasolki - Krok 3

Wlać bulion, przykryć garnek pokrywką i dusić na małym ogniu pół godziny. W razie potrzeby podlać wodą. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dusić kolejne pół godziny.

4.

Gulasz wołowy 3 fasolki - Krok 4

Pod koniec duszenia dodać fasolę z puszki i mrożoną. Zagotować i podgrzewać na małym ogniu 5-10 minut. Ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem. Podawać na ciepło z dodatkiem pieczywa.

Smacznego!

Gulasz wołowy 3 fasolki

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.