Gulasz z ciecierzycą i szpinakiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_9503

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w podłużne kawałki, cukinię wzdłuż na cztery części a następnie w mała kawałki.

2.

DSC_9505

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy przez 3-4 minuty.

3.

DSC_9507

Dokładamy cukinię i paprykę, przesmażamy przez 5 minut.

4.

DSC_9509

Kolejno wlewamy pomidory, dodajemy kmin rzymski, kolendrę i cayenne. Przykrywamy i gotujemy przez około 10 minut.

5.

DSC_9513

Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy ciecierzycę i 3-4 porcje mrożonego szpinaku 1000 listków. Przykrywamy i gotujemy dalej przez 5 minut, aż liski szpinaku się rozmrożą. Mieszamy, nakładamy na talerze i podajemy.

Smacznego!

DSC_9526

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.